"Изчезващ вид" — Галерия L`UNION
18901
post-template-default,single,single-post,postid-18901,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

“Изчезващ вид”

 

 

 

„Изчезващ вид“

от 17.05. до 10.06.18г.

изложба на

Виктория Филипова
Ина Валентинова
Соня Петрова

Живопис, рисунки, фотография, колаж.

Галерия L’union de Paris – Пловдив,  за първи път представя художничките  Виктория Филипова, Ина Валентинова и Соня Петрова. На 17.05.18г. ще бъде представена тяхната първа съвместна изложба „Изчезващ вид“.

Изложбата е фокусирана върху процеса „изчезване“ и задава въпроси за това какво изчезва днес,  кое е напълно изчезнало, кое предсти да изчезне и защо, какава е причината? Работите в изложбата – живопис, фотография, рисунки, колаж, засягат различни гледни  точки от изчезването на животински и растителни видове през човешката идентичност до националността за да ни осъзнаят за една реалност, в основата на която най-често стои дейността на човека.

Експозицията осмисля идеята за спасението и унищожението, като индивидуален и обществен акт, за един природосъобразен живот изпълнен с достойнство.

                                                                                                                                

Виктория Филипова е родена през 1986 г. в Габрово. Завършва своето образование в АМТИИ – Пловдив, през 2013г. в специалност – сценография и костюмография .  В момента работи, като сценограф на Родопски драматичен теарър „Николай Хайтов” – Смолян. Започва творческата си кариера с участия в общи художествени изложби и проекти. През  2014 г.е  номинирана за театрална  награда „Икар” в категория „дебют” за сценография на спектакъла „Лазарица” от Йордан Радичков. През 2015 г. печели първа награда за сценография за спектакъла „Лазарица” от фестивала за Малки театрални форми – гр. Враца. 2017г. печели първа награда за сценография за спектакъла „Нощен гост” по разкази на Йордан Йовков от фестивала „Сцена , палитра, танц” – гр. Пловдив.

Ина Валентинова е родена 1995г в Русе. Учила е Изящни изкуства в Академия Минерва в Хрьонинген, Холандия, Графика и живопис в Академия за изящни изкуства във Вроцлав, Полша и в момента следва в специалност Текстил в Национална художествена академия, София. Участвала е в групови изложби, някои от които в Австрия, Швейцария, Холандия, Полша, Китай и България. Първата ѝ самостоятелна изложба “Flying jellyfish and fragrant cakes” се осъществява през 2012г в галерия Архис, Варна. Работи в сферата на илюстрацията, текстилното изкуство, стрийт арт и изкуство в публична среда. Основни теми в работата ѝ са идеите за анимизъм, връзката между хората и природата и духовността.

Соня Петрова, родена през май 1987 г. През 2009г учила в експериментален курс на ПУ „Паисий Хилендарски“ –  педагогика на обучението по изобразително изкуство. От 2011 до 2018г. учства в групови изложби и фотографски конкурси. Работи в сферата на фотографията, живопистта, скулптурата.

           


КЪМ ИЗЛОЖБИТЕ >>