Международно бианале на стъклото — Галерия L`UNION
19267
post-template-default,single,single-post,postid-19267,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Международно бианале на стъклото

 

 

Галерия L’union de Paris – Пловдив

Представя: „Обща изложба на участниците в Международно биенале на стъклото 2019г.“

20.09 – 20.10.2019г.

Откриване: 20 септември, петък от 18:00 часа.

Международно биенале на стъклото се провежда за втори път, след успешния му старт през 2017г. Събитието е под патронажа на президента на Републиката. В тазгодишното му издание, участие ще вземат над 160 автора от 37 държави. Пред българската публика ще бъдат представени творби, както на утвърдени артисти, така и на млади таланти от цял свят. Официалното откриване ще се състои на 04 октомври в Националната галерия в София.

Галерия L’UNION DE Paris – Пловдив за първи път ще бъде домакин на Международно биенале на стъклото 2019г.

В изложбеното пространство, галeрията ни среща с творбите на Моника Найденова, Маргарита Маркова, Койа Чехларова, Йвайло Ненов, Константин Вълчев, Кристиян Накев от България и Милан Краичек, Михал Мотичка, Ива Колоренцова, Маркета Варадиова от Чехия.

Прилагайки безкрайните творчески възможности на стъклото чрез различни подходи, артистите приканват зрителя да се потопи в стъкленото вълшебство на този крехък материал.