Сборна изложба с живопис и скулптура — Галерия L`UNION
19346
post-template-default,single,single-post,postid-19346,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Сборна изложба с живопис и скулптура

 

Галерия L’union de Paris – Пловдив

Представя

Сборна изложба живопис и скулптура

28 ноември 2019г. – 31 януари 2020г.

Вернисаж:  28 ноември /четвъртък/ от 17:00 – 20:30 часа

L’Union De Paris представя обща изложба с творби на известни за съвременното българско изкуство  художници.

Включени са произведения, Георги Баев, Светлин Русев, Димитър Киров, Иван Г. Рембранда, Димитър Казаков-Нерон, Кольо Карамфилов, Росен Райчев, Свилен Блажев, и скулптури на Крум Дамянов, Вежди Рашидов, Иван Тотев.

Преминали през различни етапи от своето развитие авторите се открояват с ярко изразен собствен стил и силен талант.  Имената им се асоциират с непримиримостта на творческия дух, смелостта в  отстояването на личните възгледи срещу принципите на социалния модел в изкуството. Надскочили конюнктурните му граници, те налагат в живописта новаторски естетически критерии и  стилистически похвати.

Артистичното им присъствие ни приканва да навлезем дълбоко в красотата на цветните хармонии и да поемем от енергията на сътвореното от тях.

Впечатление прави присъствието на творба от малко познатия в България многостранен художник на портрети, Росен Райчев. Живеещият в Америка творец придобива широка популярност с картината си „Американски президенти на ХХ век”. Сред по-известните му портрети са тези на Буш – баща и син, ливанския патриарх, чийто портрет е окачен във Ватикана, шейха на Саудитска Арабия, както и на кинозвезди и спортисти със световна известност.

Акцент в изложбата са картините на Георги Баев. Тази година се навършват  95 години от рождeнието на известния български художник. Завладян от силата и красотата на морето  в продължение на десетилетия отдава чувствата си към него в своите картини. Платната му въздействат с яркост и дълбочина на цветовете. Изложените творби са от 80-те години на миналия век.

Изложбата може да се разгледа до 31.01.2020г.

Очакваме Ви!