Кольо Карамфилов, живопис и рисунка — Галерия L`UNION
19763
post-template-default,single,single-post,postid-19763,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Кольо Карамфилов, живопис и рисунка

галерия „L’UNION DE PARIS“

ГАЛЕРИЯ L’UNION DE PARIS

представя

КОЛЬО КАРАМФИЛОВ (1963-2014)

ЖИВОПИС И РИСУНКИ ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА ГАЛЕРИЯ  L’UNION DE PARIS

20 януари  – 20 март 2021г.

Изложбата ще бъде отворена от 20-ти сряда без присъствено откриване и без вернисаж!

По традиция в началота на всяка Нова година галерия „ L’ Union de Paris“ представя изложба на Кольо Карамфилов – един от най-любимите за много ценители на изкуството автор, оставил немалка следа в развитието на съвременното българско изкуство.

Кольо Карамфилов е част от едно бунтарско поколение творци, чиито прояви се свързват с неконвенционалното изкуство. Стремежът към търсене на нови форми и средства на изява – обекти, асамблажи, инсталации хепънинги и пърформанси го прави един от най-артистичните, талантливи и свободни художници.

Изложбата, озаглавена „Живопис и рисунки“, включва избрани произведения от различни жанрове и периоди на артиста.

Експозицията показва специфичните търсения на автора в областта на рисунката и живописта. Неговата комбинативна страст винаги е била очевидна към материалите, формата и знака, чрез които Карамфилов удовлетворява безкрайното си желание да експериментира и разказва.

Визуалният прочит на картините е една добра възможност за близко надникване в мъдрите и философски светове на художника, наситени с метафорични послания, разкриващи идеята, че зад физическия свят съществува духовна реалност, там, където намира място искреното и преживяното през годините. Там има всичко, което е нужно на този свят – обич, грях, страдание и възторг, самота и вяра.

Силно впечатление прави една от картините, в която акцент е белият път. Пътят е като символ на живота на човека, на неговия начин на мислене и на вътрешния му свят. Този, по който всички ние уверено или със съмнения вървим. Път към онзи храм, който всеки от нас търси, а той е в самия него, т.е. към самопознанието.

И ето тази изложба е една покана за това да станем част от интелигентната игра, да стъпим на пътя на свободното мислене, да последваме знаците, за да разберем откровенията на талантливия Кольо Карамфилов.

 

Изложбата в галерия L’ union може да бъде видяна от 20 януари до 20 март 2021 г.!

Към картините на автора >>