Следва продължение — Галерия L`UNION
20135
post-template-default,single,single-post,postid-20135,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Следва продължение

Следва продължение

 

ГАЛЕРИЯ L’UNION DE PARIS

представя изложба

„СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ“

19 ноември 2021 – 30 януари 2022 г.

Изложбата ще бъде отворена от 19-ти ноември (петък) безприсъствено откриване и без вернисаж!

Галерия L’UNION – Пловдив тази година отбелязва 20 години от своето създаване с изложбата “Следва продължение“.

Експозицията показва около 40 произведения на утвърдени художници част от колекцията на галерия L’union от живопис, графика, акварел, скулптура и рисунка.

Избраните автори са една малка част от творците с които, галерия L’union е работила през годините на своето развитие. Сред тях са: Атанас Яранов, Атанас Парушев, Вихрони Попнеделев, Генко Генков, Георги Божилов, Димитър Казаков, Димитър Буюклийски, Димитър Генчев, Димитър Шопов, Емил Стойчев, Емил Попов, Енчо Пиронков, Зиатин Нуриев, Иван Кирков, Иван Тотев, Кольо Карамфилов, Павел Койчев, Румен Жеков, Свилен Блажев, Стоян Цанев, Кристо и Жан-Клод.

Имената на повечето художници се свързват с процесите на модернизиране на българската живопис от послените десетилетия на предходното столетие, които се зараждат като опозиция на властващия тогава политически режим, оказал силно влияние върху развитието на изкуството в България. В този период на вече разпадащия се тоталитарен режим изкуството у нас се характеризира с разнообразни и разнородни проявления. Това най-видимо се наблюдава в полето на живописта, която е свързана с откриване стихията на цветовете, там където свършва сивото и започва опиянението от цветните хармонии. А художественото съзнание на творците започва да търси по-съвременни и универсални пътища за изграждане на визуалната образност.  На лице е многообразието от стилови и формални посоки. В творбите личи артистичната воля да се осмисли света и живота по много по-задълбочен и културен начин.

Заповядайте в изложбеното ни пространство, за да почувствате атмосферата наситена с отношение – колекционерска страст, внимание и любов; сложни исторически и културни връзки.