ИМПУЛСИ НА ВРЕМЕТО — Галерия L`UNION
20575
post-template-default,single,single-post,postid-20575,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

ИМПУЛСИ НА ВРЕМЕТО

 

ИМПУЛСИ НА ВРЕМЕТО

Изложба живопис

Свилен Блажев и Атанас Парушев-Шока

18.07 – 10.09.2022

Изложбата „Импулси на времето“ представя двама художници – Свилен Блажев и Атанас Парушев-Шока, различни като темперамент и пластически търсения. И двамата са художници с ярко присъствие в българското съвременно изкуство. Автори, чието творчество носи в себе си  енергийни импулси, заредени с живот.

Парушев е от лиричните и сдържани абстракционисти, които рисуват чувствено и мъдро. В изложбата ще могат да се видят творби от най-абстрактния цикъл на художника „Вертикали“, в които се усеща хармонично въздействие, породено от цветове и вертикално равновесие.

Преминал през класическото разбиране за живописта, достигайки до абстракцията, изкуството на Свилен Блажев отправя съзнателно или не провокация към сетивните възприятия. Взети от видяното неговите пейзажи  изразяват скритото, невидимото – живописната материя заживява в цвят и пространство. Склонен  винаги да изявява първичното, истинското, естественото той ни въвежда в срещи с обекти и материи.

Общото и на двамата в картините са останалите следи от история, от събития, от живота наситени с импулси, идващи някъде от дълбоко и отдалеч. Именно на тези следи авторите са дали плът, цвят и ритъм. Те съвместяват древни послания, фолклорна традиция и постигат разнообразни като звучене и усещане материи чрез послания на духа.

Всяко тяхно произведение носи в себе си свят, като малка частица от безкрайността, който вече не приканва да видиш света, а да го изживееш и да усетиш най-малкото му сърцебиене.

Изложбата в галерия L’union може да бъде разгледаа до 10 септември 2022 г.!