Дечко Узунов, акварели — Галерия L`UNION
20660
post-template-default,single,single-post,postid-20660,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Дечко Узунов, акварели

 

 

 

ГАЛЕРИЯ L’UNION DE PARIS                                                           

ПРЕДСТАВЯ АКВАРЕЛИ НА 

ДЕЧКО УЗУНОВ (1899-1986)

18 ноември 2022 – 18 януари 2023 г.

 

В продължение на два месеца в изложбеното пространство на галерия L’UNION DE PARIS ще могат да се видят акварелите на един от най-значимите и популярни творци в българското изкуство – Дечко Узунов.

Работени в края на една творческа зрялост в тях автора разкрива отношението си към природата, която е основно тематично направление в неговото творчество. Представените акварели са от края на 70-те и началото на 80-те г. на ХХ век – пейзажи, глави на моми и голи тела.

Изложбата разкрива лиричния свят, майсторството и отношението на автора към акварела, за който той самия споделя: „Искам да получа оная нежност и оная чувствителност, която се съдържа в акварела…“.

Именно настоящата изложба в галерия L’UNION DE PARIS дава възможност на публиката за среща с неговите нежни акварели, които излъчват ведрост и любов. Деликатни като чувствителност, с много усет и разбиране на техническата сложност на жанра, те изразяват свободния артистичен дух на Дечко Узунов.

Изложбата в галерия L’ union може да бъде разгледана до 10 януари 2023 г.!