ПРОСТРАНСТВО И ФОРМИ — Галерия L`UNION
21016
post-template-default,single,single-post,postid-21016,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

ПРОСТРАНСТВО И ФОРМИ

 

ПРОСТРАНСТВО И ФОРМИ

Сборна изложба живопис

21 април – 15 юни 2023 г.

Вернисаж:  21 април /петък/ от 17:00 – 20:00 часа

Добре дошли на сборната изложба “Пространство и форми”, представяща творбите на едни от най-утвърдените художници в българското изобразително изкуство – Андрей Даниел, Генко Генков, Георги Баев, Георги Божилов-Слона, Енчо Пиронков, Димитър Киров,  Димитър Буюклийски – Мичи, Иван Кирков, Кольо Карамфилов и Румен Жеков.

Изложените автори са представители на различни творчески поколения, всеки със своята уникална индивидуалност, характер и стилова ориентация.

В изложбената среда на галерия L’UNION ще преживеете пътешествие през свят на форми, линии и цветове, които надхвърлят границите на физическото пространство. Чрез живописните произведения на представените автори може да се проследи връзката между различните измерения на пространството и формите. В някои картини пространството е изобразено с геометрични форми създаващи усещане за ред, хармония и съвършенство. В други пространството е представено като концепция, с абстрактни форми, натоварени с експресия, психологизъм и сгъстена емоционална атмосфера.

Акцент в изложбата са творбите на тримата пловдивски художници – част от така наречената Пловдивска школа: Димитър Киров, Георги Божилов-Слона и Енчо Пиронков, открояващи се със специфичен колорит, композиция и психологическо внушение.

 

Изложбата в галерия L’union може да бъде разгледана до 15 юни  2023 г.!