„Червено и черно“ — Галерия L`UNION
21073
post-template-default,single,single-post,postid-21073,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

„Червено и черно“

Атанас Парушев-Шока

 

Г а л е р и я    L’UNION    п р е д с т а в я

Атанас Парушев – Шока

Изложба живопис

„Червено и черно“

22 септември – 22 ноември 2023 г.

Вернисаж на 22 септември (петък)  от 17:00 – 20:00 часа

С голямо удоволствие Галерия L’ UNION представя изкуството на съвременния художник Атанас Парушев – Шока. Той е автор, който в продължение на четиридесет години работи в полето на невидимите територии, като превръща невидимото съдържание в свой сюжет.

Самостоятелната изложба на Атанас Парушев озаглавена „Червено и черно“, представя серия от голямоформатни вертикални композиции, като символ на възнесението и одухотворяването. В тях авторът продължава да разработва една от вечните теми на своето изкуство – „червено и черно“. Извисявайки се нагоре в дълбоката бездна от цветове, Парушев стига до напълно изчистени вертикални линии, за да внуши духовност и хармония.

Лаконичният тих и примерен разказ в минималистичните композиции на Атанас Парушев въвлича зрителя в диалог за сложността на живота. Чрез доминиращите нюанси на червеното и черното той навлиза в двойствеността на човешките преживявания. Червеното символизиращо страст, любов и жизненост, е съпътствано с черното, представляващо тъмнина, мистерия и интроспекция. Поставени в съжителство  тези контрастни цветове отварят съзнанието на наблюдаващия ги за „върховенството на чистото изкуство“ освободено от всичко предметно. Именно по този начин, чрез търсене на чистота, авторът предава своите конкретни идеи и информация за материалния свят, като кара зрителя да преживее съзерцавайки онова, което е отвъд познатото, представеното или изпитаното.

Изложбата в галерия L’UNION „Червено и черно“ ще продължи до 22 ноември 2023 г.